16 september 2015

Restaurant Brownies & DownieS Wijchen

In het hart van het bruisende dorp Wijchen is sinds begin 2015 het restaurant Brownies & DownieS gevestigd. In dit restaurant kan lunch en diner genuttigd worden. Het is echter niet een gewoon restaurant, maar het heeft een bijzondere ambiance en bediening. Een deel van het personeel heeft namelijk het Syndroom van Down. Daarmee wordt een bezoek aan Brownies & DownieS Wijchen een speciale en culinaire belevenis.

Stralend Brownies & DownieS Wijchen

Onder deskundige begeleiding, voert het bijzondere personeel hun taken heel goed en nauwgezet uit. En daarbij maakt het niet uit of het nu ondersteunende taken zijn in de keuken of in de bediening. Dat het personeel elke dag met plezier hun dagtaken uitvoert, staat op de stralende gezichten te lezen. Het is dan ook een feest om bij Brownies & Downies een maaltijd te nuttigen. Er is altijd sprake van een persoonlijke noot en aandacht. En deze is wederzijds, waardoor zowel de gasten als de bediening de aandacht krijgen die ze verdienen.

Renovatie restaurant Brownies & DownieS Wijchen

Het bestaande oude pand op de markt in Wijchen, is in de aanloop naar de opening van het restaurant prachtig gerenoveerd. Dit wordt onderstreept door de stijlvolle uitbouw aan de achterzijde. De grote lichtkoepel, die hiervan het dak vormt, past perfect bij de stijl van het pand. En hierdoor valt er veel daglicht in het restaurant. Door de open keuken wordt een direct contact tussen gast en kok mogelijk gemaakt. En bij mooi weer kan plaatsgenomen worden op het ruime terras op het Wijchense marktplein of in de beschutte tuin aan de achterzijde. Het restaurant is daarom zowel visueel als culinair een aanwinst voor Wijchen.

Toepassing RVS trapleuning met LED verlichting

Bij de trap naar de kantoren op de eerste verdieping is de ILLUNOX® verlichte RVS trapleuning geplaatst. Daarbij is in nauwe samenwerking met de opdrachtgever de configuratie van de leuning bepaald. De LED leuning is aan de buitenmuur van de gang en trap geplaatst. In de hoeken is de leuning strak gelast en mooi nagewerkt. Bovenaan de trap loopt de leuning door in een klein horizontaal verstek. Het kantoorpersoneel kan met deze lichtgevende trapleuning plezierig en veilig de weg naar hun werkplek vinden. Kortom, met de plaatsing van het ILLUNOX® systeem is dan ook een zeer praktische oplossing gevonden voor deze voorheen donkere gang en trap.

Technische details ILLUNOX® verlichte trapleuning

De RVS trapleuning met LED verlichting is uitgevoerd in het systeem ILLUNOX® 42. De trapleuning heeft een diameter van 42,4mm, het materiaal is AISI304 met een geborstelde afwerking k320. De geïntegreerde LED lijnverlichting is de Deco 3.000K. Deze Kelvin waarde biedt daarmee een warme witte verlichting. De Deco LED strip heeft de minste lichtopbrengst van de beschikbare soorten LED strips. In een dergelijke toepassing echter, bij een smalle en donkere trap, volstaat deze Deco LED verlichting uitstekend.

Realisatie: 2015


<< terug naar projectenovericht