13 september 2019

LED brugleuning voor Jan Hendrik Oortbrug Oegstgeest

De gemeente Oegstgeest kiest met een LED brugleuning voor een sfeervolle uitstraling bij de renovatie van de fietsers- en voetgangersbrug Jan Hendrik Oortbrug. Het nieuwe hekwerk wordt dan ook voorzien van een ILLUNOX® brugleuning.

Maatwerk LED brugleuning

Het hekwerk van de brug wordt aan de bovenzijde uitgerust met een verlichte leuning. De LED leuning maakt integraal deel uit van het ontwerp. Op basis van dit ontwerp is de maatvoering van de LED brugleuning 101,6 x 3,6mm. Deze buisleuning wordt voorzien van een ruimte ten behoeve van de integratie van het ILLUNOX® LED systeem. In eigen huis wordt deze basis voor de verlichte brugleuning speciaal vervaardigd. Vervolgens wordt de leuningbuis integraal met het metalen hekwerk op kleur gepoedercoat.

LED brugleuning inbouwen op locatie

Op locatie zal de volledig doorlopende. warm witte (3.000K), LED verlichting door ILLUNOX® monteurs vakkundig in de brugleuning ingebouwd worden. Dit zal gaan plaatsvinden omstreeks november 2019. De ledleuning zal schuin het wegdek, van ruim 5 meter breed, aanlichten. Op deze wijze wordt het meest optimale lichteffect gesorteerd. De brug wordt daarmee niet alleen sfeervol, maar ook functioneel verlicht. De verlichte leuning voldoet als armatuur aan de kwalificaties IK10 en IP65. Met deze kwalificaties is deze daarmee bij uitstek geschikt voor de openbare ruimte. De waterbestendige LED strip wordt namelijk zeer solide opgesloten in het leuningprofiel. Bovendien heeft het ILLUNOX® systeem een lange levensduur en is kosteneffectief in het onderhoud.

Ontzorging in samenwerking

De brugrenovatie van de Jan Hendrik Oortbrug wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met De Vries Werkendam. De Vries Werkendam kan zich daarbij volledig focussen op haar core business. Dit omdat ILLUNOX® alle zaken verzorgt rondom de realisatie van de verlichte leuning. ILLUNOX® levert daarbij tevens de lichtcalculaties en elektra aansluitplannen. Het aanbrengen van de LED verlichting in de brugleuning is de finishing touch van de renovatie. Na oplevering hiervan kunnen de bruggebruikers nog dit jaar in warme sferen lopen of fietsen op de Jan Hendrik Oortbrug in Oegstgeest.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen over ILLUNOX® mogelijkheden voor bruggen, openbare ruimte of utiliteit? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. Dit kan via ons contactformulier, per mail of per telefoon: +31 24 6636887.

 

<< terug naar de homepagina