14 september 2017

Verlichte trappen Station Brussel Noord

Reizigers die met het openbaar vervoer gaan, worden op Station Brussel Noord verrast door de grondige renovatie die dit oude station heeft ondergaan. Naast allerlei andere verbeteringen en moderniseringen die zijn uitgevoerd, vallen hierbij ook de verlichte trappen in het oog. Deze trappen worden verlicht door ILLUNOX® trapleuningen.

Eerst fase renovatie station Brussel Noord gereed

De eerste fase van het project Brussel Noord is gereed. Fase 2 en 3 staan nog in de planning. De voorbereidingen van deze laatste fases zijn in volle voorbereiding. Na afronding daarvan heeft het grote doorreisstation een volledige metamorfose ondergaan.

Een keuze voor goed verlichte trappen

In samenwerking met partijen van verschillende disciplines zijn de ILLUNOX® trapleuningen met LED verlichting gerealiseerd. De verlichting die volledig doorlopend in de leuning is geïntegreerd, verlicht de trappen onder een hoek van 40 graden. Hierdoor worden de trappen adequaat en stijlvol verlicht. Deze trapleuningen met verlichting zijn daarmee bij Brussel Noord een slimme en functionele aanvulling op de basisverlichting van de gangen en de perrons.

Kenmerken trapleuningen met LED

De toegepaste LED verlichting komt uit de range van de Power LED lijn en heeft een Kelvin waarde van 4.000K, neutraal wit. De RVS trapleuningen van systeem ILLUNOX® 48 hebben een diameter van 48,3mm en zijn dubbel uitgevoerd. De onderste leuning is daarbij uitgerust met LED verlichting. Op deze wijze kunnen ook de jongste bezoekers van het station goed bij de leuning komen. De verlichtingshoek van 40 graden vanuit de onderste leuning is op deze hoogte noodzakelijk zodat de verlichting zich mooi over de gehele trap verdeeld.

Professionele kwaliteit

De leuningen zijn goed bestand tegen stof en vocht. Om dit te kunnen bereiken is een combinatie van spiegellassen en IP68 connectoren voor dit project toegepast. En de slagkrachtvastheid van de ILLUNOX® leuningen is geclassificeerd in de hoogste categorie (IK10). Een dergelijke slagvastheid is ook noodzakelijk voor een uitvoering in de openbare ruimte. Daarmee zijn de leuningen vandalismebestendig.

Maatwerk verlichte trappen

In nauwe samenwerking met Fosfari Lighting is de configuratie van de ILLUNOX® trapleuningen met LED verlichting uitgewerkt. Uitgangspunten hierbij waren het minimaliseren van het benodigd aantal voedingspunten en een continu doorlopende verlichting.

Efficiënte montage

De leuningen zijn vóór de montage zoveel mogelijk voorbereid. Door het speciale ILLUNOX® systeem konden de leuningdragers tijdens de montage dan ook eenvoudig op de gewenste posities geschoven worden. Door deze efficiency is werken wordt de montagetijd op locatie aanzienlijk verkort.

Tot ziens op station Brussel Noord

Als ILLUNOX® zijn we trots om met ons product een bijdrage te hebben geleverd aan dit mooie renovatieproject. We wensen alle reizigers en bezoekers van station Brussel Noord een prettig en goed verlicht verblijf!

Realisatie: 2017


<< terug naar projectenovericht